Marel

Boxmeer

“Bij Oker doen ze geen aannames, maar vragen ze door totdat de kern duidelijk is. Op die manier zijn ze in staat om een passende oplossing te bieden.”

Ruud Deckers, Manager Design Engineering bij Marel Stork Poultry Processing BV

MAREL

Marel is een Ijslands bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van machines voor de verwerking van levensmiddelen. Marel is een internationale leverancier van geïntegreerde systemen, producten en diensten voor de vis-, vlees- en pluimvee-industrie. In Boxmeer, waar ongeveer 1000 mensen werkzaam zijn, zitten twee verschillende divisies: Marel Stork Poultry Processing is gespecialiseerd in slachtlijnen voor kip en Marel Townsend Further Processing levert installaties voor de verdere verwerking van voedingsproducten zoals industriële ovens en frituurinstallaties.

OPDRACHT

In 2006 hebben wij kennis gemaakt met Oker. Inmiddels hebben zij verschillende opdrachten voor ons uitgevoerd. Oker heeft ervaring in verschillende branches, dit maakt dat zij met frisse ideeën komen. Er is een goede klik. Op dit moment werken zij voor ons aan een kostprijsoptimalisatie van een grote installatie. Oker stelt aanpassingen voor en analyseert en onderzoekt welke impact elke aanpassing heeft.

RESULTAAT

De machines die door Marel worden geproduceerd, moeten voldoen aan hoge veiligheidsnormen en kwaliteitseisen. Doordat Oker ervaring heeft in onze branche, zijn zij hiervan op de hoogte en weten zij bijvoorbeeld welke materialen wij gebruiken. Hierdoor kunnen we samen snel schakelen. Bij Oker doen ze geen aannames, maar vragen ze door totdat de kern van het vraagstuk duidelijk is. Op die manier zijn ze in staat om een passende oplossing te bieden. Door hun frisse blik hebben zij creatieve oplossingen mogelijk gemaakt, waar wij zelf niet direct aan hadden gedacht. Bij de laatste opdracht hebben zij door slimme aanpassingen een kostenreductie van meer dan 20% gerealiseerd. We zijn erg te spreken over de samenwerking en de behaalde resultaten!

Jouw verhaal hier?