Kuziba

Enschede

“Dankzij Oker zijn wij de enige die 100% bacterievrij produceren mogelijk maken”

Erwin Heurman, Directeur Kuziba BV

KUZIBA

Kuziba is een innovatieve onderneming die zichzelf als doel stelt processen in de slachtwereld te optimaliseren. Wij hebben jaren van ervaring in de slachtbranche en combineren deze kennis met onze technische expertise. We zijn constant op zoek naar innovatieve oplossingen. Inmiddels hebben we verschillende producten ontwikkeld die niet meer weg te denken zijn in het slachtproces en wereldwijd door de grote slachterijen worden afgenomen. We zijn erg trots dat we onze producten ‘Worlds Best Practice ‘ mogen noemen.

OPDRACHT

Vanuit mijn bedrijf CAPS International ben ik altijd al bezig geweest met het vraagstuk: hoe kunnen we het slachtproces verbeteren? Ik wilde graag bepaalde methodieken en handelingen uit het slachtproces halen. Toen ik Oker leerde kennen, heb ik mijn ideeën en eisenpakket bij hen op tafel gelegd. Er was direct een goede klik.

Samen met Oker zijn we op het idee gekomen om een plug te ontwikkelen die de slokdarm van runderen afsluit. Om deze plug op de juiste wijze te plaatsen heeft Oker een geautomatiseerde machine ontwikkeld die in de meest ruige omstandigheden blijft functioneren. Zowel op de plug als de machine is octrooi verleend.

Daarnaast zijn er binnen CAPS International ook andere producten waaraan Oker een innovatieve aanpassing heeft gedaan.

RESULTAAT

Kuziba biedt een product dat wereldwijd geaccepteerd is. Met dit product hebben we als eerste en enige op de wereld een 100% bacterievrij slachtproces mogelijk gemaakt. Doordat we deze innovatieve slag hebben geslagen, hebben we onze concurrenten een heel eind achter ons gelaten.

Ik denk dat elke ondernemer met een vraagstelling bij Oker terecht kan. Het team van Oker is erg pragmatisch ingesteld. Ze begrijpen goed wat een klant daadwerkelijk fysiek wil hebben. Ze tonen daarbij aan dat het ontwikkelde concept ook daadwerkelijk te realiseren is. Zij zijn eigenlijk ontwikkelaar, aannemer en architect in één. Dat is hun meerwaarde.

Jouw verhaal hier?