Life & Mobility

Doetinchem

“Als Life & Mobility zijn wij constant op zoek naar het verbeteren van onze producten, zodat deze nog beter aansluiten bij de behoeftes van de verschillende gebruikers. De eerste keer dat we samen hebben gewerkt met Oker, was dan ook bij het optimaliseren van één onze producten.”

Marike Bijtelaar, Product Manager bij Life & Mobility

LIFE & MOBILITY

Life & Mobility is een Nederlandse producent van rolstoelen en scootmobielen. Ons doel is om mensen met een functiebeperking te laten participeren in het maatschappelijk leven. Voor hen willen we de grenzen verleggen. We maken een grotere maatschappelijke participatie mogelijk door innovatieve en onderscheidende mobiliteitsoplossingen. De markt ontwikkelt en beweegt zich voortdurend. Veranderende zorgbehoefte en inzicht op het gebied van mobiliteit hebben hier een grote invloed op. We werken nauw samen met verschillende partners in zorg. Dat is de basis om de individuele gebruiker de allerbeste oplossing te bieden. Een oplossing die bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.

OPDRACHT

Life & Mobility is constant op zoek naar het verbeteren van onze producten, zodat deze nog beter aansluiten bij de behoeftes van de verschillende gebruikers. Uit feedback van klanten bleek dat een van onze rolstoelframes niet altijd als stabiel werd ervaren, voornamelijk door personen met een wat hoger gewicht. We hebben Oker benaderd om deze rolstoel te onderzoeken en te verbeteren. Zelf beschikken we ook over een eigen ontwikkelafdeling, maar we zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe of andere invalshoeken die een extern bureau ons kan bieden.

RESULTAAT

Oker heeft de rolstoel op een drietal punten aangepast, zonder het hoofdontwerp te wijzigen. Hierdoor voelt het frame nu voor de gehele doelgroep stabiel aan, dus ook voor de personen met een hoger gewicht. We hebben veel positieve reacties van afnemers ontvangen op het aangepaste ontwerp. Mede door de inspanningen van Oker is de positie in de markt versterkt. Onze ervaring met Oker is zeer positief. De kracht van Oker ligt bij het helder en inzichtelijk maken van de plus- en minpunten van verschillende concepten, zodat je als opdrachtgever eenvoudig de vervolgstap kunt bepalen. Met name de heldere communicatie van Oker vonden we erg prettig. Oker is goed in het presenteren van concrete oplossingen, dit onder andere door het visualiseren van concepten en het snel vervaardigen van prototypes. Bovendien gaan ze doelgericht en snel te werk.

Jouw verhaal hier?